پر بازدیدترین
خبر های ورزشی
آمار سایت
امروز
-1
دیروز
-1
هفته
-1
ماه
-1
کل
-1
 
کد مطلب: 182925
۴رشته‌ که بازارکار دارد
تاریخ انتشار : 1394/06/23 08:42:39
نمایش : 2292
کارشناسان مي‌گويند پساتحريم و فرصت تعامل اقتصادي با جهان در راه است و دولت بايد درباره اعزام انبوه هزاران نيروي تحصيل‌کرده متقاضي کار ايراني با هيات‌هاي اقتصادي خارجي مذاکره و توافق کند.
به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، يک روش دولت‌ها در شغل يابي و ايجاد فرصت‌هاي شغلي براي کارجويان جوان اين است که با کشورهاي نيروپذير مذاکره کند، بازارهاي کار بين المللي را بگردد و شرايطي را فراهم آورد تا دست‌کم بخشي از جويندگان کار بتوانند در خارج از کشور به کار مشغول شوند.


کارشناسان مي گويند بازارهاي کار بين المللي اين فرصت را براي هر کشوري به وجود مي آورند که علاوه بر انتقال ارز به داخل، تکنولوژي، دانش و تاکتيک هاي بازارهاي کار بين المللي از طريق شاغلان در خارج وارد کشور مي شود و از اين رو اين فرصت هم فراهم مي شود که کشورها بتوانند از امکان اشتغال درصدي از کارجويان خود در ساير بازارهاي کار دنيا نيز برخوردار باشند.


در ايران جستجو براي کار در بازارهاي کار خارجي به روش‌هايي تقريبا متفاوت از ساير کشورها صورت مي گيرد. کارشناسان مي گويند برخي دلايل مانند ناآشنايي جوانان جوياي کار ايراني به زبان‌هاي خارجي، تحريم‌ها، ارزان بودن نيروهاي کار ساير کشورها و همچنين تفاوت آموزش‌ها در ايران با نيازهاي بازارهاي کار خارجي؛ از دلايلي است که باعث مي شود تا کارجويان ايراني نتوانند در بازارهاي کار ساير کشورها، حضور موثري داشته باشند.

فرصت‌هايي براي بيکاران که نبايد از دست بروند

البته در بخش مهاجرت و اقدام انفرادي، اتفاقا بسياري از کارجويان ايراني موفق به کسب مجوز اشتغال در بازارهاي کار اروپا، کانادا، استراليا و ساير نقاط جهان شده اند.


در يکي دو دهه اخير که مسايلي همچون بي توجهي سياست‌گذاران براي استفاده از فرصت بازارهاي کار بين المللي، امکان حضور انبوه کارجويان ايراني در آنسوي مرزها را گرفته، برخي براي اشتغال و زندگي در خارج کشور رو به برنامه ريزي انفرادي و اقدام از طريق دوستان و آشنايان خود در خارج کشور کرده اند.


بنابراين اينکه بگوييم در بسياري از کشورها امکان اشتغال نيروي کار ايراني وجود ندارد، نادرست است اما با دشواري هايي همراه است که حالا انتظار مي رود در شرايط پساتحريم فرصت‌هاي جديدي به روي کارجويان ايراني در آنسوي مرزها گشوده شود.


البته کارشناسان معتقدند روند اعزام نيروي کار به خارج بايد به شکلي باشد که زمينه ارتباط افراد با داخل کشور ، انتقال دانش و تکنولوژي و همچنين درآمد خارجي به کشور فراهم باشد و اينگونه نشود که افراد براي کار به خارج بروند و ارتباط آنها با کشور قطع شود، چرا که در بسياري از موارد اين روند بيشتر شبيه فرار مغزها از کشور است تا اعزام نيروي کار به بازارهاي کار بين المللي.


محمد اکبرنيا مديرکل دفتر هدايت نيروي کار و کاريابي هاي وزارت کار در اين باره به مهر گفت: با رويکرد جديد دولت و حاصل شدن رشد اقتصادي مثبت در کنار مذاکرات اخير هسته اي کشور، انتظار مي رود تحرک مناسبي در بازار کار کشور صورت پذيرد.


اين مقام مسئول در وزارت کار اظهارداشت: در بخش اعزام نيروي کار به خارج، ظرف چند سال گذشته به دليل فراهم نبودن زمينه هاي مناسب ارتباط با کشورهاي ديگر، اعزام انبوه نيروي کار صورت نگرفت و در اين حوزه ۷۵ دفتر مشاوره اشتغال خارج از کشور به صورت نيمه فعال باقي ماندند.


غفلت دولت از امکان صدور بيکاران در پساتحريم

اکبرنيا خاطرنشان کرد: براي اينکه بتوانيم فشار و نرخ بيکاري کارجويان فارغ التحصيل دانشگاهي را بشکنيم بايد ارتباط موثري با کشورهاي نيروپذير برقرار شود و دولت تلاش‌هايي را از طريق وزارت امور خارجه انجام دهد تا بتوان شاهد شکست تورم بيکاري باشيم.


وي همچنين به لزوم ارائه آموزش‌هاي مهارتي و فني و حرفه اي براي کارجوياني که قصد اشتغال در بازارهاي کار بين المللي را دارند، اشاره کرد و گفت: از اين طريق مي توان زمينه هايي را براي اعزام انبوه کارجويان به بازارهاي کار خارجي فراهم کرد.


حسن کرباسي، رئيس هيات مديره انجمن صنفي کاريابي‌هاي بين المللي ايران در گفتگو با مهر با بيان اينکه در شرايط پساتحريم مي توان به رونق اعزام نيروي کار به خارج کشور اميدوار بود، گفت: وضعيت اعزام جويندگان شغل به آنسوي مرزها مي تواند رشد داشته باشد.


اين مقام مسئول در کاريابي هاي بين المللي ايران اظهارداشت: اخيرا فرصت مناسبي براي مذاکره با برخي کشورهاي اروپايي در قالب حضور هيات‌هاي اقتصادي خارجي در ايران به دست آمده است که متاسفانه از آن غفلت مي شود.


کرباسي با اشاره به اينکه به عنوان نمونه مي توان اقدامات مناسبي را براي اعزام نيروي کار به اتريش و آلمان انجام داد، بيان داشت: در حال حاضر هيچ انگيزه و تلاشي از سوي مسئولان دولتي و به صورت خاص وزارت کار در زمينه فراهم شدن زمينه هاي اعزام نيروي کار به خارج کشور ديده نمي شود.

وي ادامه داد: وزارت کار بايد از فرصت حضور هيات‌هاي خارجي در ايران استفاده کند و در اين زمينه برنامه ريزي داشته باشد، همچنين دستگاه‌ها را هماهنگي کنند تا به سياست روشني در اين باره دست پيدا کنيم.


۴ رشته‌‌هايي که خارجي‌ها نيرو مي‌پذيرند

رئيس هيات مديره انجمن صنفي کاريابي‌هاي بين المللي ايران افزود: از ابتداي تشکيل دولت تدبير و اميد تاکنون، تنها يک نشست در قالب کميته ماده ۳۵ تشکيل شده که وظيفه سياست گذاري در زمينه اعزام نيروي کار به خارج از کشور را بر عهده دارد. مسئولان بايد در اين خصوص پيگيري هاي لازم را داشته باشند تا برنامه ريزي نباشد، کار به جايي نخواهد رسيد.


کرباسي به لزوم مطالعه و شناسايي بازارهاي نيروپذير اشاره کرد و گفت: وزارت کار بايد مطالعه کند که در حال حاضر چه صنايعي مي توانند در خارج از کشور فعاليت داشته باشند، نيروهاي کار بايد در چه رشته هايي آموزش ببينند و چگونه فرصت استفاده از بازارهاي کار بين المللي براي کارجويان فراهم شود.


به گفته وي، در حال حاضر برخي رشته ها مانند پرستاري، پزشکي، مکانيک و IT مورد نياز و درخواست کشورهاي اروپايي و نيروپذير است ولي از سوي سياست گذاران کشور هيچگونه برنامه اي براي اعزام کارجويان وجود ندارد.


اين مقام مسئول در کاريابي هاي بين المللي تصريح کرد: از سويي فرصت‌هاي خوبي براي اشتغال کارجويان ايراني در کشورهاي حاشيه خليج فارس، آلمان، اتريش و برخي ديگر از کشورهاي اروپايي وجود دارد، همچنين زمينه هاي مناسبي براي اعزام نيروي متقاضي کار به کشورهاي اسکانديناوي وجود دارد.


کرباسي اظهارداشت: وقتي خارجي ها مي آيند و متقاضي ورود به صنايع نفت و گاز و خودروسازي کشور ما هستند، ما نيز بايد بتوانيم درباره بازارهاي کار آن کشورها مطالعه و برنامه ريزي داشته باشيم. در غير اين صورت، زمينه هاي کار جوانان ايراني تحصيل کرده در آنسوي مرزها و بازارهاي کار بين المللي از دست خواهد رفت.


مرجع : مهر
 
 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
شهرستان فارسان در یک نگاه
شهرستان فارسان در يک نگاه

خبرنگار افتخاري
خبرنگار افتخاري

آخرین اخبار
اوقات شرعی
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8 google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html